לא התקבלת? לא נורא, זה קרה גם לאלברט איינשטיין

דף הבית » בלוג » לא התקבלת? לא נורא, זה קרה גם לאלברט איינשטיין

לפני כ- 8 שנים, ניסיתי להתקבל לארגון חלומותיי. שלחתי קורות חיים פעמים רבות, הגעתי ב'דרך לא דרך' למנכ"ל, כתבתי, דיברתי וניסיתי לשכנע. דבר לא עזר! התשובה שקיבלתי היתה: 'אנחנו מחפשים אנשים עם פרופיל קצת אחר'

מייאש, לא?

גם אתה השקעת כדי להתקבל לארגון חלומותיך?

אז כדאי לשמוע שזה קרה גם לאלברט איינשטיין. וכך היה. 

בשנת 1931, איינשטיין כתב ביומנו שהוא חייב לעזוב את גרמניה בעקבות עלייה בכוחה של המפלגה הנאצית שנה לפני כן. אחד המקומות שאיינשטיין חשב עליו ברצינות היתה אוניברסיטת מינסק. האוניברסיטה הזו שימשה בית ליהודים רבים, ואחת השפות הרשמיות בה היתה יידיש. הוא ניסה 3 פעמים, ונדחה, כנראה ברמות הגבוהות ביותר (חבר סטאלין אמר שהוא איננו זקוק לכנרים שינגנו בבתי הכנסיות). סביר להניח שכך הוא ניצל- אולי ממוות, אולי מהשפלה או ממידור.

אין ספק שחשוב ביותר לנסות להגיע לארגונים במספר דרכים

  1. הדרך הרגילה: משלוח קורות החיים. חשוב שתוודאו שקורות החיים שלכם מתאימים למשרות אליהם הם נשלחים, מכילים את מלות המפתח המקצועיות וגם משדרים יכולות מקצועיות מצוינות. חשוב לנצל את הפידבקים שמגיעים מחברות השמה, מחברים ומקולגות. על סכנות שבהפצת קורות חיים לא מתאימים תקראו כאן.
  2. דרך הקשרים– ניתן למצוא קשרים במקומות שלא חשבתם: בגן של הילדים, בקאנטרי השכונתי, או באירוע חברתי.
  3. דרך הרשתות החברתיות– לינקדאין ופייסבוק, תוך הפעלת אסטרטגיות חביבות לשיח עם מקבלי החלטות (תחזרו להקלטת וובינר על לינקדאין או הירשמו לסדנא).
  4. דרכים לא שגרתיות: 'היתקלות' מתוכננת היטב בכנס מקצועי, פרסום גרילה בגוגל (דוגמת 'נירית כהן, גייסי אותי לאינטל'), סרטון ויראלי ועוד. להחלטה להפעיל דרכים כאלה ישנם גם מחירים כבדים יחסית, שהרי פרט לנירית כהן כל מדינת ישראל תדע על כוונותיכם, תיפגשו עם אלפי אנשים שירצו לסייע לכם בחיפוש העבודה בעצותיהם המאד שגרתיות וכן הלאה.

חשוב לדעת שרק שימוש בלא פחות מ- 3 דרכים במקביל מביא לעבודה. 

ואם אנחנו לא מתקבלים למשרה אחרי שבאמת השתדלנו להגיע לארגון, חשוב לשאול, האם יש בכך משהו שצריך ללמוד ממנו?

  • ייתכן שמדובר באפלייה, מדיוק כזו שאני חווייתי: כחמש שנים אחר כך, נודע לי ש'הפרופיל' המבוקש הוא בוגר/ת הדרכה בצה"ל. 
  • וייתכן שנדע, שוב, זמן מה אחרי, שהתרבות הארגונית שם 'דפוקה'? אנשים שנפוחים מחשיבות עצמית מעבירים את זמנם בבהייה במחשב ומבריחה ממשימות חשובות?
  • וייתכן שנגלה שהארגון הזה לא נמצא על הקו האסטרטגי של הקריירה שלך? 

שבוע נפלא- ושיהיה לכולנו 'אחרי החגים' פורה. 

שלכם, יעל

yael@odp.co.il

__________________________________________________________________________

 

 

אולי יעניין אותך

ואם חשבתם שמדובר באנשים סופר מנומסים שיהיו מוכנים לעשות את כל מה שתגידו… זה לא בדיוק ככה. במאמר הזה, האחרון בסדרה, נדבר על הצדדים הפחות מפתים בהעסקת עולים מרוסיה. _____________________________________________…
תגידי, הוא לא יחזור לרוסיה???– כך שאל אותי CTO שהחליט לקבל לעבודה את אלכס, מהנדס אווירונאוטיקה ממוסקבה, שלקח חלק בפרויקטים בינ"ל רבים. אני לא יכולה להבטיח כלום אמרתי. אבל כל…
עד כה, שמנו דגש על תהליכי הגיוס של עולים.   ב- 3 המאמרים הבאים, נסקור את השתלבות העולים בארגונים, ואת הארגונים שמתוכם הם באים. ועכשיו הגיע הזמן להתמודד עם הדברים…

מעניין אתכם לשמוע עוד?