חיפוש העבודה לא הולך להיות יותר קל השנה

דף הבית » בלוג » חיפוש העבודה לא הולך להיות יותר קל השנה

לפני כעשור, עדיין חיפשנו עבודה בעיתוני סוף השבוע. כיום, בכל חודש פיצ'ר טכנולוגי חדש משנה את החיפוש שלנו. התפתחויות טכנולוגיות מקלות מאד לכאורה על חיפוש העבודה- אך מהצד השני הן גם מסבכות אותו. 

מעולם לא היה חיפוש העבודה קל יותר!  אנשי טכנולוגיה מדברים על יכולת להגיע לכל אחד ואחד מכם דרך האינטרנט, כולל המייל והטלפון. ועדיין- יש הרבה אנשים שמחפשים עבודה.

במאמר הזה, אספר לכם מה צריך לעשות כדי שמגייסים יגלו אתכם.

You're open

 

לפני חודשים ספורים, LinkedIn השיקה (כרגע בארה"ב בלבד אבל תיכף מגיע גם אלינו) את הפיצ'ר המדהים הבא:

https://www.youtube.com/watch?v=fArXoyKYtF0

כדי להתחבר, אתם פשוט תיכנסו ל- Jobs בתפריט העליון, ומשם ל- Preferences. אפשר להגדיר את המשרות בצורה מדויקת, כולל שמות התפקידים, ממתי אתם זמינים, לאילו אחוזי משרה, מהם המקומות שבהם אתם מחפשים, ועוד דיוקים שונים.

 

אז הרשו לי קצת לפנטז. בעוד זמן מה, אפשר יהיה שמשאלות שלכם בפיתוח הקריירה יאותרו באופן אוטומטי, ומישהו כבר יציע לכם את המשרות הנכונות עבורכם.

יועצת קריירה (או יועץ) שנקראים Talent Advisor בדיוק כמוני, יסבירו לכם איזו משרה לקחת ולאיזו לא כדאי להתקרב, ואיפה בדיוק תצליחו לפתח יותר את הכישורים שלכם.

** כאן המקום לספר לכם איך הגעתי לשם הזה בפרופיל שלי ב- LinkedIn. לפני 4 שנים הלכתי לכנס מקצועי. המרצה הסבירה בהתלהבות שבתעשייה ובאתרי הבנייה פשוט 'אין עובדים' (המצב רק הלך והחריף עם השנים, היום המרצים פשוט כורעים תחת התקפות מהקהל ש'אין עובדים'), והיא הזכירה את דו"ח חברת מקינזי שקבע שכעת מתנהלת 'מלחמה על הטאלנט'. מיד החלטתי שהמלה הזו טאלנט תופיע איפה שהוא בתכתובת שלי. לא תיארתי לעצמי אז שיש תפקיד כזה במחלקות גיוס בחלק מהחברות בעולם.

גם Google נכנסת לעולם המועמדים, היא השיקה אלגוריתם חדש שיחבר בין מחפשי עבודה לבין המעסיקים (לפי הודעת Google, האלגוריתם יופיע באתרי דרושים בלבד ולא כתוכנה עצמאית). וזה 'לא סופי', כי Google נכשלה בו פעמים רבות.

עד אז, ה'קריצות' הנוספות שחובה לעדכן ב- LinkedIn כדי שיהיה ברור שאכן אתם מחפשים עבודה (והזחלנים האוטומטיים יודעים לאתר), הם:

1.      ציון של מייל בתוך הפרופיל.

2.      תגובה מיידית להזמנות.

3.      הצצות לפרופילים של אנשים אחרים.

4.      Likes בניוזפיד של הרשת.

5.      כמובן- מנוי Premium. ** על המנוי נספר לכם בנפרד.

כל אלה, כולם, ניתנים לאיתור ע"י תוכנות גיוס שונות, לדוגמה Entele, Aevy ותוכנות נוספות.

נכון שהייתם רוצים להיות בצד מקבל ההצעות של האוטופיה המושלמת הזו, לא?

לפעמים לא. קודם כל, כי השקיפות והמהירות הזו לא טובה לכולם. יש אנשים שאוהבים להיות אנונימיים. יש מצבים בהם עדיף להיות אנונימי.

תחשבו על מי שמחפש עבודה תוך כדי עבודה (וזה כ- 70% מהשוק עפ"י הסקרים שמפרסמת Alljobs משנה לשנה). סמנכ"ל פיתוח בכיר בחברת סטארט אפ שגדלה וכיום מונה כ- 100 עובדים סיפר לי (הוא בן 57 אגב) שהוא מקבל בשבוע ממוצע 2-3 הצעות עבודה, כך שהוא אפילו לא טורח לפתוח את ה- LinkedIn! ולכן, הגיע לסדנא שלי שוב, כדי לדעת איך לגייס מבלי להיות 'נודניק'. תחשבו על אנשים ש'מופצצים' יומיום בהצעות עבודה- הקריירה שלהם בסכנה (אגב, גם הקריירה של אלה שמגייסים אותם בסכנה. אי אפשר לגרום לעובדים להתעניין בכם בדרך הזו).

ותחשבו גם על החופש. חופש לחפש לבד את המשרה הטובה עבורי, חופש ללכת לנטוורקינג, חופש לבחור את המקצוע ואת הארגון בו הייתי רוצה לעבוד.

אנו חיים בעידן שבו הכל (כמעט) פתוח ונגיש. פעם, לקוח שלי אמר לי 'אני מפחד לפתוח פרופיל בלינקדאין, כי המנהל שלי אמר על אחד העובדים שהוא פתח פרופיל ב- LinkedIn ומכאן רואים שהוא רוצה לעזוב'. היום, עם האפליקציות החדשות מנטרות את הפרופילים שלכם ומתריעים שאתם רוצים לעזוב. ללא ספק, הפיצ'ר החדש יוכל להיות מנוטר. ללא ספק אפשר שחבר של מנהל/ת משאבי אנוש בארגונכם או חברת ההשמה שעובדת עם ארגונכם תוכל לבשר על עזיבתך הצפויה. אז, בתכל'ס אין כמעט הבדל בין הפיצ'ר החדש לבין 'מחפש את הבית נחדש' או כל הביטויים שאני לא ממליצה להשתמש בהם בפרופיל שלכם.

והבשורות הרעות באמת הן שבתמורה לפתיחת אפשרויות אחדות, LinkedIn סוגרת לנו אפשרויות אחרות! ואם היא סוגרת למגייסים את אופני החיפוש, התחרות תעבור עוד מעט למסלול עוקף LinkedIn. נראה ש- LinkedIn מהדקים חגורה והרבה מאד מן ה'הקלות' שהתרגלנו אליהן פשוט מאד ייעלמו. במקום, ככל הנראה, נצטרך להתרגל לתוספים כגון Lusha ו- Prophet.

lusha1_LI

 

 

 

 

כך זה נראה ב- Lusha.

 

מכאן, שבעתיד (שוב) יהיה יותר קשה ליצור קשר עם המעסיקים הפוטנציאליים כאשר אתם אלה שיוזמים אותו.

והבשורות הרעות באמת הן שבתמורה לפתיחת אפשרויות אחדות, LinkedIn סוגרת לנו אפשרויות אחרות!
ואם היא סוגרת למגייסים את אופני החיפוש, התחרות תעבור עוד מעט למסלול עוקף
LinkedIn.

 

———————————–

שימו לב: בפוסט הזה יש לא מעט גישות ושיטות חדשות שכל מחפש עבודה צריך לדעת.

אני כאן לשאלות! מוזמנים לשלוח לי את פרופיל ה- LinkedIn שלכם ולקבוע איתי שיחת ייעוץ של חצי שעה. אני לא עושה את זה כבר למעלה משנה! זאת ההזדמנות להקפיץ משמעותית את חיפוש העבודה שלכם.

 

 

 

 

אולי יעניין אותך

ואם חשבתם שמדובר באנשים סופר מנומסים שיהיו מוכנים לעשות את כל מה שתגידו… זה לא בדיוק ככה. במאמר הזה, האחרון בסדרה, נדבר על הצדדים הפחות מפתים בהעסקת עולים מרוסיה. _____________________________________________…
תגידי, הוא לא יחזור לרוסיה???– כך שאל אותי CTO שהחליט לקבל לעבודה את אלכס, מהנדס אווירונאוטיקה ממוסקבה, שלקח חלק בפרויקטים בינ"ל רבים. אני לא יכולה להבטיח כלום אמרתי. אבל כל…
עד כה, שמנו דגש על תהליכי הגיוס של עולים.   ב- 3 המאמרים הבאים, נסקור את השתלבות העולים בארגונים, ואת הארגונים שמתוכם הם באים. ועכשיו הגיע הזמן להתמודד עם הדברים…

מעניין אתכם לשמוע עוד?