להיות פרילאנסר או לא להיות?

דף הבית » בלוג » להיות פרילאנסר או לא להיות?

זאת לא הפעם הראשונה, אבל עכשיו אתה לא עובד והוצע לך להיות פרילאנסר.  ואתה מלא שאלות.

 

למה בכל זאת כדאי לך להמשיך לחפש עבודה או לפנות למסלול של הבלתי ידוע?

למה להסכים לירידה בשכר? ובשביל הירידה הזו בשכר אתה מרגיש שאתה עוד צריך להתאמץ???

מה יעזור לך המסלול העצמאי? גם ככה אין לך כסף, אז למה שתשקיע במשהו שלא ברור מה ייצא לך מזה?

שהרי עיסוק כפרילאנסר גם יפריע לך להשקיע בחיפוש העבודה האמיתית שלך?

אתה הרי רק צריך את ה- headhunter הנכון או את המנכ"ל (סמנכ"ל) הנכון שיראה אותך, מיד יעריך אותך ויקבל בזרועות פתוחות? רק שתתפרסם המשרה המתאימה?

או רק צריך שהממשלה תקבל החלטה על ייצוג הולם של 'ותיקים' בארגון?

 

חברות ההשמה האלה הן לא רציניות, הן רק מבטיחות אך לא ממש מעבירות את קורות החיים שלך לארגונים האמיתיים. הן לא יכולות להבין את האיכויות שלך! והן גם נורא נורא צעירות!

 

אלה הן אמירות שאני שומעת פעמים רבות מעובדי היי- טק בני 45+., כמוך.  כלומר, אתה לא לבד. בעייה של גילאים מבוגרים היא בעייה מערכתית. וכדי לפתור בעיות מערכתיות, צריך לקום ארגון שיחרוט על דגלו העסקת מבוגרים, ויילחם על כך. וכמו תמיד, יהיו 2-3 מנהיגים שיגנבו את התהילה- והשאר? יישארו באותו מקום בו היו. כן, כך קרה עם כל המחאות. למה ללכת רחוק? מחאת קיץ 2011 היתה למקפצה פוליטית למספר מנהיגים, אך לא שינתה את המצב לטובה. המחירים הורדו- ועלו שוב, כמובן.

אם כן- כך תשאלו אותי בטח- את מתכוונת לזה שלא צריך לפנות ליאיר לפיד? לשר האוצר הבא? לנפתלי בנט (יוצא היי- טק, בכל זאת)? כשעבדתי בשתי"ל (ארגון גג שנותן שירותי ייעוץ שונים לעמותות ובפרט שירותי ייעוץ ארגוני), יצא לי לשוחח עם איש יחסי ציבור חכם.  סיפרתי לו על צרותיי עם אחת העמותות להן ייעצתי- והוא אמר לי 'חכי, פעם אחת כותבים על זה בעיתון- וראש העיר יתקפל'. לחץ נכון, חכם שמשולב במתקפה תקשורתית- וכן, גוף עתיר תקציבים שתומך מאחורה- זה מה שעושה את המהפכות האמיתיות. ואם אין גוף כזה, יש להקים אותו. ואם אתם ספציפית לא רוצים לקטוף את הפירות של התהילה, רצוי שתעברו למצב של 'התמודדות עם מה שיש'.

רגע, אני רוצה לשאול שאלה.

ואולי זה הפחד מדבר בך? פחד ללכת לבד, לאבד את הסטטוס הקיים ולקחת אחריות על הקריירה?

 

אז מהם 'סימני האזהרה' שלך שכדאי לך להיות פרילאנסר?

כיהנת בתפקידים ניהוליים או טכנולוגיים בכירים

מחפש עבודה מעל חצי שנה

שגיאות קריירה,

כגון התנתקות מהטכנולוגיה (רצפת הייצור, R&D),

לא היית אהוד במיוחד ע"י הכפיפים, בעיקר אלה מתחת לגיל 30

היית עסוק בלעבוד ולא בפוליטיקה, ובטח לא ברעיונות משל עצמך

 

אם אתה חושב שאתה יכול 'לחתום' על אחת הקבוצות הללו, סביר להניח ש'יש מצב שתהיה פרילאנסר'.

 

אז מהם הכלים החדשים שאתה נדרש ללמוד?

 

  1. חיים בעמימות (Agile), ציפייה מתמדת שלפעמים מתממשת- אך רוב הפעמים לא, לקחת בחשבון למשל את האפשרות להתחיל מההתחלה את מה שהיה 'כמעט מוכן' אתמול.
  2. הצבת מטרות איכותיות ולא כמותיות. לדוגמה, אין צורך למדוד את כמות קורות החיים ששלחתם השבוע אלא כמות הפעמים בהם ביקרתם בסדנאות התפתחות אישית או בחדר כושר או בהתבוננות על המתרחש בטבע, השגת פריצת דרך בתהליך ועוד.
  3. נטוורקינג– יצירת קשרים אקטיבית, תוך טיפוח מיתוג עצמי חיובי. השתתפות פעילה בכנסים, ברשתות החברתיות, בוועדי כיתה וועדי שכונה- בקיצור, להיות בכל מקום בו פוגשים אנשים. לפעול מתוך אכפתיות למה שקורה לאחר- מתוך תוכנית פעולה, אז איפה נמצא הדיווידנד.
  4. טיפוח חשיבה יזמית, פעילות ללא תקציב וללא גב (שני אנשים בגראז'). את החשיבה הזו ניתן לפתח. דווקא אנשים שנחשבו ל'מרובעים' הצליחו לפתח חשיבה יזמית שיטתית, על אף שזה נראה דבר והיפוכו.

כל הדברים האלה ניתנים ללמידה במהירות.

בהצלחה!

 

אולי יעניין אותך

ואם חשבתם שמדובר באנשים סופר מנומסים שיהיו מוכנים לעשות את כל מה שתגידו… זה לא בדיוק ככה. במאמר הזה, האחרון בסדרה, נדבר על הצדדים הפחות מפתים בהעסקת עולים מרוסיה. _____________________________________________…
תגידי, הוא לא יחזור לרוסיה???– כך שאל אותי CTO שהחליט לקבל לעבודה את אלכס, מהנדס אווירונאוטיקה ממוסקבה, שלקח חלק בפרויקטים בינ"ל רבים. אני לא יכולה להבטיח כלום אמרתי. אבל כל…
עד כה, שמנו דגש על תהליכי הגיוס של עולים.   ב- 3 המאמרים הבאים, נסקור את השתלבות העולים בארגונים, ואת הארגונים שמתוכם הם באים. ועכשיו הגיע הזמן להתמודד עם הדברים…

מעניין אתכם לשמוע עוד?