5 הטעויות היקרות ביותר בגיוס עובדים בעסקים בינוניים

דף הבית » בלוג » 5 הטעויות היקרות ביותר בגיוס עובדים בעסקים בינוניים

 

גיוס עובדים

 

גיוס עובדים הוא אחד הדברים הקריטיים בעסק- ולו מפני שמשכורות העובדים בין ההוצאות הגבוהות ביותר שלו. אולם, רבים הם עסקים הקטנים והבינוניים שמתייחסים לגיוס כאילו היה דבר פשוט במיוחד.

לפניכם 5 האמונות של בעלי העסקים ששמעתי 'מכלי ראשון'– ושיכלו לעלות לבעלי העסקים מאד ביוקר.

 

  1. אני עסק קטן, לא צריך לטפל בנושא גיוס העובדים באופן מיוחד.
    ובכן, יש לי חדשות בשבילכם. צריך ועוד איך! טעויות של עסק קטן הרבה יותר יקרות מאשר של עסק גדול, כיוון שבעסק קטן אתם, בעלי העסק משלמים עליה באופן אישי. לדוגמה, עובדת שגויסה ותוך 3 ימים החליטה ש'לא מתאים לה' אילץ את בעלת העסק, סוכנות ביטוח לא גדולה, לעבוד במקומה, לענות לטלפונים נכנסים ולבצע טלמרקטינג יוצא במשך חודש, עד שגויסה פקידה מיומנת ובעלת מוטיבציה.
     
  2. חברת השמה תעשה לי את העבודה: תבין מה אני צריך ותספק לי את העובד

             והאמת היא ש… לא ממש. חברת ההשמה איננה יכולה לדעת יותר טוב ממך מהם הצרכים האמיתיים של העסק שלך, מיהם כל האנשים

              כבר  עובדים  אצלך והאם העובד הנוסף יצליח להסתדר איתם באופן מיטבי.

             עליך לקבוע לחברת ההשמה לא רק את השכר אלא גם את פרופיל העובד הרצוי לכם!

            יתרה מזו, פעמים רבות איש / אשת השמה ישאלו גם היכן לדעתכם נמצאים עובדים כאלה- ועפ"י תשובה שלכם יחליטו היכן לפרסם את המשרה.

            והדבר המכריע ביותר הוא שאת הראיונות של לפחות 2-3 המועמדים הסופיים תצטרכו לבצע… לבד.

נכון שגיוס העובדים בדרך כלל מגיע בתקופות הלחוצות ביותר בהן העסק מתפתח ורץ קדימה, אך מניסיוני, כאשר צריך לגייס עובד אחד או שניים, אין צורך להגיע לחברת ההשמה. מתי יש באמת צורך בחברת ההשמה? כאשר אתם צריכים לגייס בבת אחת מספר גדול של עובדים, כאשר אתם עוסקים בפרויקט שלוקח את מלוא תשומת הלב שלכם ובמקרים דומים.

 

  1. אני אפרסם, אקבל קורות חיים ואבחר לי את הטוב ביותר
    אנשי גיוס והשמה מתבדחים לפעמים על כך שכאשר ממפרסמים מודעה שדרושה מזכירה בכירה, יכולים לפעמים לקבל קורות חיים של ד"ר למתמטיקה.
    משמעות הדבר היא שעל כל משרה בישראל בעל עסק מקבל בין 100 ל- 300 קורות חיים! לנווט בתוך הערימה הזו (אפילו ממוחשבת) לוקח זמן רב. אבל איך נדע להעדיף את עובדת א' על עובד ב' (והפוך)?

מועמדים רבים 'משדרגים' את קורות החיים תוך כדי הגזמה בהישגיהם. זו אחת הסיבות לכך שקורות חיים עלולים להיות חידה קשה לפיצוח! לכן, מומלץ שאתם ולא חברת ההשמה תכירו את שוק המועמדים!
 

  1. אני יודע/ת מה לשאול בראיון
    אין לי ספק שלראיין זו אמנות! וצריך ללמוד אותה. ראשית, יש שאלות שאסור לשאול אותם- האם חזרתם על שאלות אלה? יצא לי לשבת מול בעל עסק שמבלי לחשוב שאל עובדת 'מתי את יולדת בפעם הבאה', שזו ללא ספק שאלה אסורה- ולא רק אסורה, אלא לא מומלצת מכיוון שהיא מאיימת ולא נותנת למעסיק להבין שום דבר על כישורי העובדת ויכולתה לבצע את העבודה.
    צריך לדעת שראיון אישי הוא רק אחד מהכלים הקיימים במיון העובדים ויש להצליב את תוצאותיו עם תוצאות כלים אחרים- ובשום אופן לא לקבל החלטה על סמך 'תחושה אישית' או 'הזדהות' עם העובד הפוטנציאלי.

 

  1. עובד התחיל לעבוד- והכל בסדר!
    במקרים רבים של תהליכי גיוס שגויים ויקרים במיוחד, עובד מודיע כעבור זמן מה שמיצה, שהעבודה קשה לו מידי, ועוד. את זה אפשר למנוע על- ידי הדרכה מתאימה של העובד בכניסה לתפקיד. הדרכה כזו, מעבר לכתוב בחוק שמחייב לעדכן את העובד לגבי תוכן התפקיד ותנאיי העבודה תוך 30 יום, אמורה לכלול גם סדר הפעולות אותן העובד אמור לבצע, טיפים מעשיים כיצד להצליח, משוב לעתים קרובות, ועוד.
     

האמת היא, שישנן טעויות יקרות נוספות . אך אני מניחה שזה מספיק בשביל להבין ש… זה עולה לנו ביוקר ופשוט להתחיל ללמוד ברצינות את התחום הזה.

להורדת המדריך לגיוס לעסקים בינוניים וקטנים

אולי יעניין אותך

ואם חשבתם שמדובר באנשים סופר מנומסים שיהיו מוכנים לעשות את כל מה שתגידו… זה לא בדיוק ככה. במאמר הזה, האחרון בסדרה, נדבר על הצדדים הפחות מפתים בהעסקת עולים מרוסיה. _____________________________________________…
תגידי, הוא לא יחזור לרוסיה???– כך שאל אותי CTO שהחליט לקבל לעבודה את אלכס, מהנדס אווירונאוטיקה ממוסקבה, שלקח חלק בפרויקטים בינ"ל רבים. אני לא יכולה להבטיח כלום אמרתי. אבל כל…
עד כה, שמנו דגש על תהליכי הגיוס של עולים.   ב- 3 המאמרים הבאים, נסקור את השתלבות העולים בארגונים, ואת הארגונים שמתוכם הם באים. ועכשיו הגיע הזמן להתמודד עם הדברים…

מעניין אתכם לשמוע עוד?