שלחתם קורות חיים ולא קיבלתם תשובה: המסלול הסודי של קורות החיים

דף הבית » בלוג » שלחתם קורות חיים ולא קיבלתם תשובה: המסלול הסודי של קורות החיים

למצוא עבודה ומהר

אז למה לא מתקשרים אליכם? לאן נעלמים קורות החיים?
קורות החיים מגיעים בדרך כלל למערכת מידע ענפה ולפעמים (תלוי בגודל הארגון) בלתי מוגבלת בהיקפה. בחברות השמה שיש להן מאגר של מאות אלפי מועמדים (ואולי מיליון) זהו בור עמוק במיוחד. כל המלים נסרקות ומקוטלגות. מערכות מידע חדשות יודעות לבנות קלאסטרים מתוך מלות המפתח- כלומר, המערכת יודעת ללמוד את מבני התפקידים ולפי זה לדרג את קורות החיים.
גם השליפה של קורות החיים שלכם מתוך המערכת היא באמצעות מלות המפתח. לכן, מעבר להמלצה להכניס את כל (!!!) מלות מפתח המקצועיות לקורות החיים שלכם.

השלב הבא הוא בדיקה 'ידנית' ע"י המגייסים. בדרך כלל, לוקח פחות מדקה לעבור על קורות החיים ולהגיע למסקנה האם זה העובד אותו מחפשים. פחות מדקה??? כן, גם בפחות מדקה אפשר ליצור רושם טוב! המגייסים בדרך כלל מאתרים (שוב, ע"י תוכנה) את אותן מלות המפתח בתוך הקובץ ומתרשמים כמה שנות ניסיון ספציפי (אם בכלל נדרש הניסיון) יש לאדם, מהן העדפותיו התעסוקתיות, מנסים להתאים אותו לפרופילים השונים שגויסו לאותו הארגון- וכך מקבלים החלטה האם בכלל שווה לשוחח איתו.
וכאן מגיע ראיון טלפוני- מסננת של שאלות קריטיות להצלחה בתפקיד, כגון מרחק ממקום העבודה, ניסיון ספציפי זה או אחר, ומוטיבציה ראשונית של העובד.
אבל לפני הראיון, בואו נסתכל על תהליך הגיוס.

חשוב להבין שתהליך הגיוס הוא אחד התהליכים האסטרטגיים המורכבים ביותר בתוך ארגון. אינכם מודעים בדרך כלל לתהליך אפיון תפקיד, בו נלקחים בחשבון מאפייני עיסוק ופרופסיה, מאפייני תפקיד בארגון, לרבות הסתכלות על הנפשות הפועלות והעדפותיהם. גם אורך תהליך הגיוס שונה מארגון לארגון ואפילו ממחלקה למחלקה. קודם כל, מתקבלת החלטה האם בכלל חסר פה עובד, מה ניסיונו הנדרש, ואיך הוא יתוגמל. לעתים, בסוף התהליך עשויה להתקבל החלטה של 'גיוס פנים- ארגוני' או (ויש גם מקרים כאלה) על ביטול התקן.

בתוך תהליך הגיוס, משתלבים גורמים שונים, כגון חברות השמה. האם ליצור קשר עם חברות ההשמה שפרסמה את המשרה אליה שלחתם קורות חיים? האם לפנות לחברת השמה שפרסמה את המשרה במקביל לפנייה לארגון עצמו?

לצערי, לחברות האלה יש תדמית שלילית במיוחד- ובחלק מהמקרים, בצדק. עבודה מול חלק מהחברות מתסכלת במיוחד- לא חוזרים לאחר קבלת קורות חיים וגם לאחר ראיון בחברה, לא עונים למיילים, לא מדריכים לגבי ראיונות עבודה (במקרים רבים הם גם לא שותפים של הארגון שלהם ולכן… פשוט לא יודעים). אבל עדיין: מומלץ ליצור קשר עם חברת ההשמה. חברות השמה טובות ידריכו אתכם וינדבו מידע משמעותי לגבי הסטטוס שלכם בתהליך- כמובן, בגבולות היכולת שלהן כי הן מחויבות ללקוח שלהן- הארגון המגייס.

ואם שולחים קורות חיים לארגון ישירות, האם להתקשר למחלקת משאבי אנוש? קודם כל, כן. חד משמעית. מדוע? כי עניין קבלה לעבודה הינו עניין אישי. הסיבות לכך שונות.

לא פעם, קרה לי שמי שלא קיבל אתכם לעבודה הופך לממליץ חם!!! שהרי הוא כבר מכיר אתכם. לפני כשנתיים, התמודדתי על תפקיד בג'וינט ישראל, בתחום של תעסוקה. לאחר ראיון מתיש במיוחד, התבשרתי ש'הלכו על מישהי אחרת'. המשכתי הלאה כמובן. לא עבר זמן רב, ופגשתי את אחת המראיינות שלי בכנס מקצועי (עוד סיבה לצאת מהבית וללכת לכנסים…). החמיא לי מאד שהיא זיהתה אותי- ואכן שאלתי את השאלה המתבקשת: 'אז למה לא לקחתם אותי???'- והתשובה היתה שהמציאות הפוליטית בארגון לא אפשרה זאת.
סיבה נוספת להתקשר היא שבאמת קורה שקורות החיים שלכם 'הלכו לאיבוד' בתוך מערכת המידע.
כמובן, יש את הסיבות האמיתיות, למשל, לא התאמתם לדרישות המשרה.
ובכן, שתי מסקנות מתבקשות.
1. לא חזרו אליכם? אל תניחו הנחות. תבררו, למה בעצם. אם מדובר בארגון, תצרו קשר עם המנהלים והעובדים שם דרך הרשתות החברתיות (בעיקר LinkedIn) וכך תוכלו לבסס לכם את הדרך… כן, לאותו ארגון רק מדלת אחרת.
2. חשוב וקריטי ביותר להכיר את המעסיקים באופן אישי- אפילו עוד הרבה לפני שהם פרסמו את המשרה, פשוט להיות מקושרים. לפעמים, בדרך יזומה, והרבה בדרך של 'חבר מביא חבר'.

בהצלחה!

אנחנו הולכים לפצח את קשר השתיקה הזה- ביחד, בשיחה האינטרנטית- חינם, ב- 13.04.14- בין 18:00-19:00, וכן בתאריך 23.04 בין השעות 20:00-21:00.
נדבר על דרכים לבנות את ה- network שיביא אתכם לעבודה, ועל אופן שמירת הקשרים והשיחה מול כל אותם הגורמים- כן, איך בתכל'ס ובמקרים מגוונים מתמודדים עם המשימה המורכבת הזו של החיפוש באופן האפקטיבי ביותר.
*******************************************
http://eepurl.com/PQ_jX  תצטרפו ל- קורס חיפוש עבודה (חינם)
http://eepurl.com/E1tfr הורידו מדריך מיוחד לחיפוש עבודה ברשתות החברתיות (חינם)

אולי יעניין אותך

ואם חשבתם שמדובר באנשים סופר מנומסים שיהיו מוכנים לעשות את כל מה שתגידו… זה לא בדיוק ככה. במאמר הזה, האחרון בסדרה, נדבר על הצדדים הפחות מפתים בהעסקת עולים מרוסיה. _____________________________________________…
תגידי, הוא לא יחזור לרוסיה???– כך שאל אותי CTO שהחליט לקבל לעבודה את אלכס, מהנדס אווירונאוטיקה ממוסקבה, שלקח חלק בפרויקטים בינ"ל רבים. אני לא יכולה להבטיח כלום אמרתי. אבל כל…
עד כה, שמנו דגש על תהליכי הגיוס של עולים.   ב- 3 המאמרים הבאים, נסקור את השתלבות העולים בארגונים, ואת הארגונים שמתוכם הם באים. ועכשיו הגיע הזמן להתמודד עם הדברים…

מעניין אתכם לשמוע עוד?