עוברים לצפון / דרום ומוצאים עבודה

דף הבית » בלוג » עוברים לצפון / דרום ומוצאים עבודה

עברתם מקום מגורים. איך תמצאו מהר עבודה?

ט' איש תוכנה מצליח מפתח תקווה עבר לקצרין ברמת הגולן. בגלל אשתו. הוא לא הצליח למצוא עבודה במשך 6 חודשים. וכשכבר היה בתהליך, התקן עליו התמודד בוטל. 'עמדתי כבר לעבור ואז שמעתי מהם שהתקן בסכנה. וככה אחרי 3 ראיונות ממש מתישים אמרו לי שהתקן… בוטל. ואין לי עבודה'.
ג' הגיעה מירשולים בה עבדה בכנסת וחזרה לקיבוץ בו גדלה במטרה לתת חינוך הכי טוב שיש לילדיה הקטנים.
א' דווקא התגרש. ומצא את עצמו 'אצל אמא שלו' בירוחם. ואין עבודה.
'תראי, אני עבדתי מול פוליטיקאים. מה יש לי פה בקיבוץ??- אמרה'.
ג', מעצבת גרפית מוכרשת, עברה מראשל"צ לאילת. 'משלמים לי 7K ובמרכז שילמו לי 13K לפחות. איך זה הגיוני?'
_________________________________________________
שמתי לב לזה יותר מפעם אחת. תוכלו לומר לי שזה לא הגיוני, שמה שבונה את מציאת העבודה זה לא רק … שליחת קורות חיים ולא ניצול קשרים. מבין שני אנשים במצב זהה, בעלי אותו מקצוע ואותה כמות של קשרים (אגב, עבור רובנו כמות הקשרים שיש ברשותנו לא מספיקה…) מוצא העבודה יהיה זה שיהיה לו 'את זה'- כלומר, את אותה היכולת שמאפשרת לנו לא רק לחפש אלא גם למצוא. ליכולת הזו קוראים 'זרימה- Flow'. זרימה מוגדרת כתפקוד אופטימלי של אדם או מערכת.
די מזמן, שמעתי על הספר הזה ולא ייחסתי לו חשיבות. שמו Flow וכתב אותו פסיכולוג בשם מיהיי צ'יקסנטמיהיי שאת שמו עד עכשיו התקשיתי לבטא. על פי השקפתו, 8 רגשות שמנהלים את חיינו בעבודה:

~~

 

אפתיה, דאגה, חרדה, עוררות, זרימה, שליטה, שלווה ושיעמום. הם מתארגנים ע"ג שני צירים: ציר האתגר בעבודה וציר המיומנויות. אם אנחנו מיומנים מאד בעיסוקנו ורמת העניין בעבודה היא נמוכה, נגלה שלווה (שלוות יתר אגב מהווה סיבה טובה לעבודה לא פורייה). לעומת זאת, אם לא יהיה לנו מספיק מיומנות והאתגרים יהיו גדולים מידי, נגלה חרדה. הזרימה (Flow) נוצרת כאשר קיים איזון בין רמת עניין או אתגר לבין המיומנות הגבוהה בביצוע. נשים לב שהזרימה היא מעין נקודת איזון בין עוררות לבין שליטה. אגב, עפ"י תיאוריות ארגוניות, ארגון נמצא בשיאו כאשר מתקיים בו איזון בין גמישות לשליטה.
לפיכך, כדי למצוא עבודה מספקת צריך לייצר את ה- Flow בחייכם.
אבל כיצד (אם בכלל) ניתן להפוך את חיפוש ה- Flow לצעדים האופרטיביים?

  •  לקבל החלטה לא לדאוג. עפ"י השקפות עולם ניו- אייג'יות (וגם דתיות), העבודה / הפרנסה היא 'מהיקום' או מהא-ל. סטיבן קובי דיבר בזמנו על 'מעגל הדאגה' ו'מעגל ההשפעה', וביקש לנסות לעסוק בהגדלת מעגל ההשפעה ולא בחשיבה על מה קרה ומה היה יכול לקרות.
  •  החיפוש שלכם צריך להיות אקטיביאך לא אקטיבי מידי. כלומר, חשוב להתמיד בחיפוש, ללכת לכנסים, להשתתף בדיונים ברשתות החברתיות, ועוד. אל תשכחו את סדר היום שלכם ואת המשפחה שלכם, את התחביבים ואת הספורט- ייתכן שהאוצר שלכם נמצא לא במקום שבו אתם מחפשים אותו.
  •  אתם צריכים להיות אנשי מקצוע מעולים כדי להתקבל מקום בו אינכם מוכרים. את זה לא צריך להזכיר, נכון?

______________________________________________
ואז…
א' היה מנהל מכירות לשוק האמריקטי במשך 2 עשורים. גם הגיל וגם חוסר השליטה בעברית וגם מגורים בצפון הקשו עליו במציאת עבודה שווה. אבל הוא בהחלט זרם. למרות שייאוש שאחז באשתו ובילדיו, הוא המשיך להאמין. קם כל בוקר, התגלח, טלפן למאות מעסיקים. כשהבטתי בפרופיל הלינקדאין שלו, מצאתי 188 חברים ו- 5 קבוצות. יום למחרת, הוא התחבר לעוד 10 קבוצות של אנשי מקצוע בתחומים נושקים. עוד שבוע, צלצל אליי שקיבל 2 הצעות עבודה.

 

אולי יעניין אותך

ואם חשבתם שמדובר באנשים סופר מנומסים שיהיו מוכנים לעשות את כל מה שתגידו… זה לא בדיוק ככה. במאמר הזה, האחרון בסדרה, נדבר על הצדדים הפחות מפתים בהעסקת עולים מרוסיה. _____________________________________________…
תגידי, הוא לא יחזור לרוסיה???– כך שאל אותי CTO שהחליט לקבל לעבודה את אלכס, מהנדס אווירונאוטיקה ממוסקבה, שלקח חלק בפרויקטים בינ"ל רבים. אני לא יכולה להבטיח כלום אמרתי. אבל כל…
עד כה, שמנו דגש על תהליכי הגיוס של עולים.   ב- 3 המאמרים הבאים, נסקור את השתלבות העולים בארגונים, ואת הארגונים שמתוכם הם באים. ועכשיו הגיע הזמן להתמודד עם הדברים…

מעניין אתכם לשמוע עוד?