למצוא עבודה: רוצה להיות כשכיר

דף הבית » בלוג » למצוא עבודה: רוצה להיות כשכיר

שניהם רצו להיות שכירם. הם רצו כל כך שהיו מעוניינים לשלם על זה: לרדת בשכר, לוותר על היכולת לשלוט בזמן ובסדר היום. רק להיות שכירים.

האתגר היה ששניהם לא חוו את חוויית השכיר אף פעם בחייהם.

מתוך יוזמה פורצת דרך, הם פשוט הקימו. הקימו מיזמים גדולים שנתנו פרנסה ואושר לעובדים רבים, במיוחד עובדים צעירים. הם הקימו עסקים ערכיים, עם מטרה חברתית, חסד, עזרה לחלש (עולים חדשים, לקויי למידה, עובדים זרים, קידום תדמית של מדינת ישראל וצה"ל בעולם…) הם היו גאווה ותקווה גדולה של ישראל.

אבל שום דבר לא היה להם מספיק, כי הם רצו להיות שכירים. רק שכירים.

הם לא ידעו מה זה. ולא ידעו מה יצטרכו לעבור כדי להגיע לשם.

שדרוג קורות חיים היה מתסכל: במקום חצי דף, כתבנו שניים וחצי וצמצמנו לאחד וחצי, מיקדנו והראנו שוב ושוב את האיכויות ואת הפרויקטים המרתקים. אבל התסכול רק גבר: אם עשיתי את כל זה, מדוע לא מקבלים אותי???

הם הלכו והתראיינו בכל החברות האפשריות: בין Intel לתנובה, בתפקידים השונים. הם קיבלו את ה'לא' הנחרץ ביותר מכל מנהלות משאבי האנוש- עם הודעה 'סודית' לחברת השמה שהחליטה להיות 'נחמדה' והעבירה להם את ההודעה 'מועמד הזוי, אני מכירה אותו מהטכניון 5 שנים, ומאז הוא לא השתפר'.

הייאוש חגג. קורות החיים שודרגו מחדש, הראיון לוטש והראש עבר תסרוקת.

'אתה יזם'. אמרתי לו. 'הארגונים לא אוהבים יזמים- עד כמה שזה נשמע פרדוקסלי'. הוא השיב: 'ארגונים אוהבים להתהדר בחדשנות וביצירתיות של עובדיהם. אבל… כנראה עד גבול מסוים. למה זה ככה???'

עד אז, ראיונות העבודה הלכו קשה. מנהלת משאבי אנוש שאלה על ממליצים- וניתנו שמות שמלבד לומר 'הוא חביב ויש לו עסק ואני לא מבין מה הוא מחפש עבודה עכשיו', לא ידעו לומר דבר.

גם במרכזי הערכה לא היה קל. להתמיין למשרה שאתה מכיר את כל מה שתצטרך לעשות שם בעיניים עצומות ואף יכול ללמד את כולם- זה לא קל!

 

גם אתה יזם שרוצה להיות שכיר?

הנה לך 5 הכללים שאם תיצמד אליהם, תצליח יותר.

  1.  ההבדל המהותי שבין שכיר ליזם (אפילו ליזם בתוך הארגון) הוא מחויבות להשתלב ולעבוד מול משימות שלא בהכרח נמנות בין האהובות על- ידכם ומול אנשים שלא הייתם מגדירים אותם כדוגמא ומופת. יתרה מזו, שכיר גם צריך לתת למישהו דין וחשבון על כך בסטנדרטים שלא אתם ולא השוק קבעתם.לשכיר ישנם תחומי אחריות מוגדרים בדרך כלל, שכדי להרחיב או לצמצם אותם יש צורך לשוחח או לתאם מול אנשים רבים. לכן, אם ברצונכם להיות שכירים, חשבו היטב על אפשרות שכזו, ותתכוננו לכך.
  2. כשכירים, תרוויחו יותר. יותר במובן של רשת ביטחון להפסדים- הרי ככל היותר תצליחו להפסיד את המשכורת של כמה עשרות אלפים- ולא מאות אלפים ומיליונים שתוכלו להפסיד כבעלי עסקים. ולרווח הזה יש שווי כלכלי! הוא בא לידי ביטוי במשכורת נמוכה יחסית לגובה השקעתכם. לכן, לעתים קרובות
  3. נישה נוספת ומהותית לכניסה לארגונים כשכירים היא דרך תפקידי outsourcing או תפקידי ספק. למשל, אחד הלקוחות שלי היה ספק שירות תמורת חשבונית- עד שנמאס לו ועזב. אבל אז קרה דבר מדהים: החברה החלה לחזר אחריו, עד שחזר בתפקיד של שכיר במשכורת מלאה.
  4. תשקיעו במיתוג מקצועי (בשונה ממיתוג עסקי). מיתוג מקצועי באינטרנט יכלול פרופיל מקצועי נכון, חיבורים מרובים, פעילות חכמה בקבוצות- והמדד לכך הוא שתגיע למצב בו יזהו אתכם במרחבים השונים, למשל בכנסים מקצועיים offline ויידעו במה בדיוק אתם מחפשים עבודה כשכירים.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

ואיך זה נגמר???  

'אתה יזם'- אמרתי לו. 'תחשוב על איך תשמר את היזמות ותבטח אותה אפילו שתהיה שכיר'.

הטלפון שקיבלתי אחרי יומיים בעבדה במשרד: 'יעל, אני מתמוטט. אני לא בטוח שאחזיק מעמד. הם משלמים לי  9 / 12 / 15 אלף וחושבים שקנו אותי יחד עם סבתא שלי. אני חוזר לעסק.'

 

אם גם אתם עצמאיים שרוצים להיות שכירים, מוזמנים להוריד את קורס חיפוש עבודה

הספר כאן. אפשר לחסוך המון המון כסף בחיפוש אחר העבודה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אולי יעניין אותך

ואם חשבתם שמדובר באנשים סופר מנומסים שיהיו מוכנים לעשות את כל מה שתגידו… זה לא בדיוק ככה. במאמר הזה, האחרון בסדרה, נדבר על הצדדים הפחות מפתים בהעסקת עולים מרוסיה. _____________________________________________…
תגידי, הוא לא יחזור לרוסיה???– כך שאל אותי CTO שהחליט לקבל לעבודה את אלכס, מהנדס אווירונאוטיקה ממוסקבה, שלקח חלק בפרויקטים בינ"ל רבים. אני לא יכולה להבטיח כלום אמרתי. אבל כל…
עד כה, שמנו דגש על תהליכי הגיוס של עולים.   ב- 3 המאמרים הבאים, נסקור את השתלבות העולים בארגונים, ואת הארגונים שמתוכם הם באים. ועכשיו הגיע הזמן להתמודד עם הדברים…

מעניין אתכם לשמוע עוד?